• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cluburile din Premier League sunt aproape să doboare toate recordurile la capitolul cheltuieli de transferuri, cu o lună înaintea încheierii perioadei de mercato de vară.

Încurajate de drepturile TV extrem de profitabile, cele 20 de echipe din prima ligă engleză au cheltuit deja 900 de milioane de euro.

Recordul de vara trecută - 1,38 miliarde de euro pentru toată perioada - este aproape să fie doborât atât timp cât perioada estivală rezervată tranzacţiilor se va încheie abia pe 31 august.

Cea mai mare parte a sumei, aproape 240 de milioane de euro, a fost cheltuită de Manchester City, echipa care a investit cel mai mult în lume pentru achiziţii şi care e la un pas să bată recordul mondial al sumei investite într-un mercato.

În numai zece zile, City a cheltuit 145 milioane de euro pentru a întări apărarea: i-a transferat pe Benjamin Mendy, fundaşul francez de la AS Monaco, pentru 58 de milioane de euro, pe brazilianul Danilo de la Real Madrid pentru 29,5 milioane de euro, precum şi pe englezul Kyle Walker, adus de la Tottenham în schimbul sumei de 57 de milioane de euro.

Acestora li se adaugă cele 49 de milioane de euro alocate în prima zi de mercato pentru mijlocaşul portughez Bernardo Silva, de la Monaco, cele 34 de milioane de euro pentru portarul brazilian al Benficăi, Ederson, şi cele 11 milioane pentru tânărul Douglas Luiz (Vasco de Gama), cedat apoi la Girona.

Precedentul record al unui club englez în toată perioada de transferuri a fost de 188 de milioane de euro, stabilit tot de "cetăţeni" în sezonul trecut, iar recordul absolut aparţine clubului Real Madrid, din 2009 - 248 de milioane de euro.

City nu se află însă în top 3 sume plătite pentru transferurile verii în Anglia. Podiumul e format din Romelu Lukaku, cumpărat de Manchester United de la Everton cu 85 de milioane de euro, Alvaro Morata, achiziţionat de Chelsea de la Real Madrid pentru 80 de milioane de euro, şi Alexandre Lacazette, adus pentru 60 de milioane de euro de Arsenal de la Lyon.

TOP SUME TRANSFERURI PREMIER LEAGUE 2017

Agerpres

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT