• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Federaţia engleză de fotbal (FA) a cerut FIFA să ratifice transferul mijlocaşului portughez Adrien  Silva la Leicester City, informează BBC.

Leicester ajunsese la un acord cu Sporting pentru transferul lui Adrien în schimbul sumei de 22 milioane lire sterline, dar FIFA nu a înregistrat mutarea susţinând că oficialii englezi au depus dosarul cu 14 secunde după închiderea termenului legal privind perioada de mercato. După ce transferul nu a fost înregistrat, Silva a revenit în Portugalia. Mijlocaşul este campion european cu naţionala ţării sale în 2016.

Potrivit unui purtător de cuvânt al FIFA, federaţia engleză a cerut ca transferul lui Silva să fie ratificat.

Dacă mutarea nu va fi ratificată, Silva nu va fi înregistrat ca jucător al lui Leicester până la următorul mercato, din luna ianuarie.

De obicei, comisia pentru statutul jucătorilor din cadrul FIFA ia o decizie în termen de 30 de zile de la depunerea unei cereri, astfel că acet caz ar putea fi rezolvat până la sfârşitul lui octombrie.

Antrenorul lui Leicester, Craig Shakespeare, a declarat însă joi, la o conferinţă de presă, că nu ştie când va fi soluţionat apelul lui Silva. "Nimeni nu-mi poate da un răspuns", a afirmat tehnicianul.

AGERPRES