• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Pep Guardiola a oferit o explicaţie incredibilă după ce Manchester City nu a reuşit să marcheze timp de 120 de minute, pe teren propriu, contra lui Wolverhampton, în optimile Cupei Ligii Angliei. "Cetăţenii" s-au calificat în sferturi după ce au învins cu 3-1 la loviturile de departajare (după prelungiri scorul era 0-0).

"Mingea a fost de neacceptat pentru o competiţie de asemenea nivel. A fost prea uşoară, nu a fost o minge bună. E imposibil să înscrii cu un astfel de balon şi spun asta pentru că am câştigat, nu ca să caut scuze. Toţi jucătorii mei au întrebat: Ce este asta? Îmi pare rău că nu există o minge serioasă pentru o competiţie serioasă, cum e Cupa Ligii, ci una pentru marketing şi bani. Nu pot accepta asta, nu are greutate, nu are nimic", a "tunat" managerul lui City după partida de pe Ettihad Stadium.

Balonul de care s-a plâns Guardiola a fost introdus în competiţiile English Football League (Cupa Ligii, plus ligile a doua, a treia şi a patra din Anglia) începând din această vară. City a mai jucat un meci în Cupa Ligii Angliei cu noul balon: s-a impus cu 2-1 în septembrie pe terenul lui West Bromwich.

"O zi sau două ne-am antrenat cu această minge, care e însă rea pentru un an sau doi, este inacceptabil aşa ceva. Toţi jucătorii s-au plâns de ea", a mai spus Guardiola.

Manchester City avea 11 victorii consecutive, în toate competiţiile, până la partida cu Wolverhampton, şi e lider în Premier League, cu 25 de puncte din 27 posibile.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT