• International Champions Cup: Inter - Lyon (azi, ora 15:05, Digi Sport 1)
  • Liga 1, etapa a doua: FC Voluntari - Astra (azi, ora 21:00, Digi Sport 1)

 

Steven Gerrard a purtat din nou tricoul și banderola de căpitan la FC Liverpool, pentru prima dată de când a plecat în SUA, la LA Galaxy. Nu a făcut-o, însă, în mod oficial, ci doar într-un meci al gloriilor clubului împotriva legendelor din Australia.

Din echipa "cormoranilor" au făcut parte, printre alții, și Robbie Fowler, Ian Rush, Jamie Carragher sau Dietmar Hamann, iar antrenor a fost Gerard Houllier.

Legendele lui Liverpool au câștigat cu 2-0 pe stadionul ANZ din Sydney, grație golurilor marcate de Luis Garcia.

Echipa lui Liverpool: Westerveld - McAteer, Carragher, Henchoz, Riise - Hamann, Gerrard, Berger, Garcia - Smicer, Fowler;
Rezerve: Grobbelaar, Aldridge, Babb, Rush, McAllister, Aurelio, Biscan;
Antrenor: Gerard Houllier.

În America, Gerrard nu este deloc printre cei mai apreciați jucători. Înainte de Crăciun, un suporter al lui Los Angeles Galaxy l-a pus pe mijlocașul englez pe un site de anunțuri, spunând că îl oferă gratis doritorilor. Jucătorul mai are un an de contract cu formația la care a jucat și David Beckham.

În vârstă de 35 ani, Gerrard a evoluat pentru FC Liverpool între 1998 şi 2015, susţinând 708 meciuri în care a înscris 185 de goluri în toate competiţiile. El a cucerit Liga Campionilor în 2005, Cupa UEFA în 2001 şi două ediţii ale Cupei Angliei (2001, 2006) alături de "cormorani", dar niciun titlu de campion în Premier League.