• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Suporterii lui Arsenal au așteptat în zadar ca Arsene Wenger să plece de pe Emirates în vara trecută sau măcar să aducă la club jucători de top, ținând cont că Alexis Sanchez și Mesut Ozil sunt ca și plecați de la gruparea londoneză.

O nouă perioadă de mercato se apropie cu pași repezi și fanii tunarilor încă mai speră la niște transferuri cu greutate. Nu și Wenger, care a pus ochii pe un jucător care evoluează în campionatul Statelor Unite ale Americii, competiție considerată un adevărat "cimitir al elefanților" ținând cont că acolo merg jucătorii importanți care se apropie de finalul carierei.

Conform presei britanice, Wenger nu vrea să achiziționeze un veteran, ci un fotbalist de 23 de ani. Este vorba de paraguayanul Miguel Almiron, jucător pe care Atlanta United l-a achiziționat la începutul anului de la Lanus, în schimbul a 7,5 milioane de euro.

Jurnaliștii englezi scriu că Wenger vrea să pună pe masă nu mai puțin de 20 de milioane de euro pentru transferul mijlocașului ofensiv cotat de site-urile de specialitate la doar 6,5 milioane de euro.

Arsenal nu este singura formație din Europa care îl dorește pe paraguayanul de 23 de ani care a debutat la echipa națională în septembrie 2015. Tunarii vor trebui să se lupte cu Inter Milano pentru semnătura mijlocașului ofensiv care a evoluat în 29 de meciuri din MLS, a marcat 9 goluri și a dat 8 pase decisive.

După 7 etape disputate din Premier League, Arsenal ocupă doar poziția a 5-a din clasament. Formația pregătită de Arsene Wenger a acumulat 13 puncte, bifând 4 victorii, o remiză și două înfrângeri. Tunarii au marcat 11 goluri și au primit 8.