• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Mai mulţi fani au creat hashtag-ul #FreeMkhitaryan ("Eliberaţi-l pe Mkhitaryan"), ei cerând pe Twitter ca fotbalistul armean Henrih Mkhitaryan să fie folosit de Jose Mourinho, antrenorul lui Manchester United, relatează agenţia Armenpress. 

Acest hashtag a fost creat miercuri, la puţin timp după ce Manchester United a anunţat echipa ce urma s-o întâlnească în aceeaşi zi pe Manchester City în Cupa Ligii engleze. 

Mkhitaryan nu este un activist pentru drepturile civile, niciun civil nevinovat ţinut ostatic, este unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti armeni şi un număr 10 consacrat, scrie Live Soccer. 

Mijlocaşul de 27 de ani a venit în vară la United după ce a impresionat în trei sezoane la echipa germană Borussia Dortmund. Pentru "diavolii roşii" el a apărut însă în doar patru meciuri de campionat, o singură dată ca titular, şi a nu a fost în lotul pentru întâlnirea de miercuri cu City, câştigată cu 1-0. 

Sute de utilizatori ai reţelelor de socializare postează comentarii despre Mkhitaryan. Tot mai multe voci îl acuză pe Mourinho că îl ignoră pe fotbalistul care în sezonul trecut a reuşit pentru Dortmund 23 de goluri şi 20 de pase decisive în 51 de meciuri în toate competiţiile. 

Mkhitaryan, căpitanul naţionalei Armeniei, a ratat, din cauza accidentărilor, meciurile din preliminariile Cupei Mondiale 2018, pierdute în această toamnă de echipa ţării sale împotriva Danemarcei, României şi Poloniei. 

Înainte să semneze cu Dortmund, Mkhitaryan a fost între 2010 şi 2013 elevul lui Mircea Lucescu la formaţia ucraineană Şahtior Doneţk.