• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Roberto Firmino este titular incontestabil la Liverpool și unul dintre cei mai buni jucători ai cormoranilor, însă cariera lui ar fi putut arăta altfel dacă nu ar fi existat Football Manager. Șeful departamentului de scouting al lui Hoffenheim, clubul care l-a adus pe brazilian în Europa, a recunoscut că l-a descoperit pe Firmino grație celebrului joc.

Jucătorul brazlian de 25 de ani a ajuns un star la Liverpool, acolo unde îl ține practic pe bancă pe Daniel Sturridge. Cotat la 35 de milioane de euro pe site-urile de specialitate, Firmino a fost adus în Europa de Hoffenheim. Nemții au plătit în 2011 pe vârful sud-american 4 milioane de euro, Lutz Pfannenstiel recunoscând că l-a descoperit grație jocului Fotballl Manager.

"Cei din jurul echipei credeau că am plătit 4 milioane de euro pentru un jucător care încă nu demonstrase nimic, însă și-a făcut repede loc în prima echipă. În cele din urmă l-am vândut cu 41 de milioane de euro plus bonusuri, deci cred că departamentul de scouting și-a făcut datoria" a declarat neamțul.

Football Manager este un simulator de fotbal produs de Sports Interactive și Sega. Prima versiune a jocului s-a numit Championship Manager și a apărut tocmai în 1992. Seria Championship Manager și-a schimbat denumirea în 2005, când jocul a fost rebrenduit, în "Football Manager", dar se bucură și astăzi de aprecierile microbiștilor din întreaga lume.

Și un fotbalist român a prins un transfer în străinătate tot datorită celebrului joc. Campion cu Oțelul în 2011, atacantul Marius Pena a fost semnat de FK Baku tot după ce a fost descoperit de managerul clubului la Fotball Manager.

12 meciuri a jucat Firmino în acest sezon
6 goluri și 6 pase decisive are brazilianul în acest sezon
35.000.000 de euro e cota lui Firmino
41.000.000 de euro a plătit Liverpool pentru Firmino
4.000.000 de euro a plătit Hoffenheim pentru Firmino