• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Callum Wilson, atacantul lui Bournemouth, a lăsat accidentările în urmă şi are puterea să glumească în legătură cu perioada neagră pe care a traversat-o.

În septembrie 2015, după un start de sezon excelent, vârful care va face 26 de ani în februarie s-a accidentat teribil. Şi-a rupt ligamentele la genunchiul drept şi a lipsit mai bine de jumătate de an. Recuperarea a fost dificilă şi când era aproape de a reveni la forma de dinainte de problemele medicale a avut o nouă accidentare teribilă. Verdictul? Ligamente rupte la genunchiul stâng şi mai mult de şase luni departe de gazon.

Acum, atacantul pare să fi lăsat în urmă toate problemele, dovadă hat-trick-ul din partida de Premier League de weekendul trecut, cu Huddersfield. Într-un interviu acordat BBC, atacantul a vorbit cât de greu i-a fost departe de minge, ilustrând asta printr-o povestire emoţionantă despre micuţul său fiu său, Oritse.

"Cred că fiul meu credea că sunt doar un mare fan al lui Bournemouth sau ceva. Asta pentru că nu m-a văzut jucând, din cauza accidentărilor. Mereu mă întreba: "Tati, tu când o să joci?". Probabil că, văzând că nu evoluez, nu mă considera fotbalist. Am simţit asta când am mers cu el la începutul sezonului în magazinul clubului pentru a-i lua un tricou. Şi a vrut alt nume pe spate, nu tricoul meu. I-am zis "tati o să joace anul ăsta, e bine acum, va intra pe teren". Acum se îmbracă mereu cu tricoul cu numele nostru", a dezvăluit Callum Wilson, pentru bbc.co.uk.

34 de goluri în 81 de partide a marcat Callum Wilson pentru Bournemouth. El a fost transferat în 2014, contra sumei de 3 milioane de lire, de la Coventry.