• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Fosta soție a lui George Best îi avertizează pe Wayne Rooney să nu mai bea sau va risca să-și distrugă viața. Actualul fotbalist de la Everton și-a pierdut permisul de conducere pentru o perioadă de doi ani și a fost obligat de o instanță din Anglia la 100 de ore de muncă în folosul comunității după ce a pledat ”vinovat” că s-a urcat la volan în stare de ebrietate.

Wayne Rooney a fost avertizat că trebuie să renunțe la băutură înainte de a-și distruge viața. Mesajul de ”trezire” a venit din partea fostei soții a lui George Best. Fosta legendă a lui Manchester United, care a avut grave probleme cu dependenţa de alcool, a murit în urmă cu doi ani la vârsta de 59 de ani. Acum, fosta soție a lui Best, Angie, în vârstă de 65 de ani, l-a avertizat pe Rooney că trebuie să înceteze să mai bea înainte de a ajunge să sufere mai mult. ”Wayne Rooney are trei copii și al patrulea este pe drum. Trebuie să înțeleagă că e mai bine să renunțe. Ar trebui să renunțe la alcool. Întotdeauna alcoolul provoacă probleme. Este trist când alcoolul devine o armă care să ruinează viața”, a declarat femeia pentru presa din Regat. Angie și George Best au fost căsătoriți pentru opt ani, între 1978 și 1986.

După decizia tribunalului, clubul a luat hotărârea de a-l amenda pe Rooney cu salariul pe două săptămâni, 320.000 de lire sterline (360.000 de euro). Pe 1 septembrie, Rooney a fost eliberat pe cauţiune după ce a fost arestat pentru scurt timp în localitatea Wilmslow. Atacantul se afla la volan cu o alcoolemie peste limita legală. În afara faptului că era băut, atacantul se afla şi în prezenţa unei femei, Laura Simpson, informaţia ajungând evident la soţia fotbalistului, Coleen.

Prima reacţie a soţiei care aşteaptă al patrulea copil al cuplului a fost să îşi ia bagajul şi să îl părăsească pe Wayne. Coleen a revenit ulterior asupra deciziei şi se pare că relaţia dintre cei doi a revenit la normal. Pe 11 iulie, atacantul a revenit la Everton, clubul la care s-a format, cu care a semnat un contract pe doi ani după 13 sezoane petrecute la Manchester United. El nu mai intra în planurile lui Jose Mourinho, antrenorul "diavolilor roşii".