• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Fotbalul irlandez e în stare de șoc, după ce Ryan McBride, căpitanul lui Derry City, în vârstă de numai 27 de ani, a fost găsit mort în propriul dormitor, duminică după-amiază. Cauza decesului încă este un mister, mai ales că jucase fără probleme cu o zi în urmă, în victoria cu 4-0 contra celor de la Drogheda United.

Vestea morții căpitanului i-a lăsat fără cuvinte pe cei din club, dar și pe cei din comunitatea locală. O mulțime de fani au venit în fața casei fostului fundaș central irlandez, aflată în apropierea stadionului lui Derry City, pentru a-l omagia.

De asemenea, mai multe cluburi din prima ligă irlandeză au transmis mesaje de susținere pentru clubul de pe Brandywell Stadium.

Erin, soția lui McBride, a publicat o fotografie a lui Ryan, alături de mesajul: "Fără cuvinte. Devastator".

"Nu pot să cred veștile tragice pe care le-am auzit despre Ryan McBride... Un războinic absolut pe teren. Toate gândurile sunt alături de familia sa", a scris și Gavan Holohan, mijlocaș la Galway United.

"Suntem șocați să aflăm în această seară despre decesul unui membru al nostru și căpitan, Ryan McBride", a scris și Federația Irlandeză de Fotbal.

Nu este prima tragedie care se abate asupra clubului Derry City. Anul trecut, fostul atacant Mark Farren a murit la 33 de ani, după ce a pierdut lupta cu o tumoare pe creier.

131 de meciuri și 9 goluri a adunat Ryan McBride în tricoul lui Derry City, pentru care a jucat în perioada 2011-2017.

Sursa foto: derryjournal.com