• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Florin Gardoș a evoluat pentru 90 de minute într-un meci pentru prima dată după foarte mult timp. Fostul jucător al Stelei a jucat pentru echipa de tineret a celor de la Southampton în înfrângerea suferită pe terenul celor de la Derby County (0-2).

După ce a revenit la antrenamente, fundașul de 28 de ani a mai evoluat pentru echipa U 23 a ”sfinților” în două rânduri, în luna octombrie, cu Arsenal și cu City. Gardoș este extrem de fericit că a evoluat un meci întreg și speră să revină cât mai repede la prima echipă a lui Southampton.

”A fost bine pentru mine. Sunt fericit că am reușit să joc 90 de minute după mult timp. Am început ușor, 45 de minute în primul joc, 60 în cel de-al doilea și acum am jucat un meci întreg. A fost un test bun pentru mine.

Sunt abia la început, trebuie să continui să muncesc mai mult pentru a merge mai departe. Am fost puțin obosit pentru că nu mai jucasem 90 de minute de foarte mult timp, nu a fost ușor. Am trecut prin multe în ultimele 16 luni”, a declarat Florin Gardoș, pentru site-ul oficial al celor de la Southampton.

CLICK AICI PENTRU PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Gardoș s-a accidentat la genunchi în iulie 2015, la un meci amical cu Feyenoord Rotterdam, şi a fost operat. El a revenit la antrenamente în februarie şi a evoluat doar pentru echipa de tineret a clubului Southampton.

Imediat după reluarea pregătirilor pentru noul sezon, Gardoş s-a accidentat la spate şi a ratat cantonamentele efectuate de Southampton.

Transferat pentru 6,8 milioane de euro de la Steaua, în 2014, fundaşul în vârstă de 28 de ani a jucat 17 meciuri în primul sezon pentru Southampton, în toate competiţiile, înainte de momentul accidentării grave de anul trecut.