• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Situația lui Philippe Coutinho este în continuare complicată. Liverpool a anunțat că brazilianul nu e de vânzare, iar sud-americanul a făcut o cerere de transfer. Steven Gerrard e de părere că Barcelona este de vină pentru tensiunile dintre Coutinho și formația de pe Anfield.

"Problema aici este Barcelona, care va transmiste probabil rudelor lui Coutinho că e acum ori niciodată. Dacă nu merge acum la Barcelona, nu vor mai dori niciodată să-l transfere. Din această cauză se pune o presiune mare pe el și Coutinho a reacționat în acest fel. Acest copil care a venit din America de Sud a visat întotdeauna să joace pentru Barcelona și acum a intrat în panică pentru că se gândește că nu va mai avea altă ocazie" a declarat fostul căpitan al lui Liverpool.

Gerarrd propune o soluție de compromis. Coutinho să mai rămână un an pe Anfield și apoi să plece la Barcelona. Ultimul jucător pe care fostul căpitan al cormoranilor l-a convins să procedeze în acest fel a fost Luis Suarez. Uruguayanul a fost în cele din urmă cumpărat de Barcelona.

"Îl cunosc pe Coutinho și știu că nu e un băiat rău. Sunt convis că nu vrea să pornească niciun război pentru a pleca de la Liverpool. A semnat de curând un contract pe 5 ani și clubul s-a purtat exemplar cu el. Ținem cu toții minte că la Inter avea probleme. Noi i-am dat această ocazie și l-am ajutat să se dezvolte ca fotbalist. Poate cel puțin să mă stea măcar un an la Liverpool. Măcar asta poate să facă pentru club" a declarat Gerarrd.

De când a ajuns la Liverpool, în 2013, Coutinho a reușit să marcheze 34 de goluri în campionatul Angliei. În sezonul precedent, jucătorul dorit de Barcelona a punctat de 13 ori, atâtea reușite având și colegul său din ofensivă, senegalezul Sadio Mane.

Coutinho, jucător care a fost dorit și de PSG sau Bayern Munchen, a ajuns pe Anfield în 2013, atunci când a fost cumpărat de la Inter în schimbul a 13 milioane de euro.