• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Josep Guardiola și-a anunțat plecarea de la Bayern Munchen la finalul sezonului și a dezvăluit că destinația sa va fi o echipă din Premier League.

După acest anunț, tehnicianul catalan a primit critici, fiindcă ar fi pus presiune pe ceilalți antrenori din Anglia, atunci când și-a făcut intențiile publice. Arsene Wenger a fost primul care și-a arătat dezacordul față de anunțul timpuriu al lui Guardiola, cu toate că i-ar plăcea să îl întâlnească în Premier League în calitate de adversar.

Antrenorul lui Bayern și-a cerut scuze pentru presiunea pusă pe ceilalți tehnicieni și a anunțat că va dezvălui care va fi noul său club abia după ce va semna contractul.

"Îmi pare rău. În mod normal, în cariera mea de jucător și de antrenor, îmi respect foarte mult colegii. Așa că îmi pare rău, nu asta a fost intenția mea. Voi dezvălui care este noul meu club, odată ce voi fi semnat contractul", a declarat Josep Guardiola.

Tehnicianul catalan va semna, cel mai probabil, cu Manchester City, unde îl va înlocui pe Manuel Pellegrini. Cealaltă destinație probabilă este Chelsea, care din vară va căuta un înlocuitor pentru Jose Mourinho, având în vedere că Guus Hiddink este doar interimar.

Bayern i-a anunțat deja înlocuitorul lui Guardiola. Carlo Ancelotti va prelua conducerea tehnică a campioanei Germaniei din vară, după încheierea contractului catalanului.