• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Manchester City e pregătită să îi ofere un nou contract lui Pep Guardiola. Şefii de pe Etihad sunt entuziasmaţi de modul în care arată echipa în acest sezon şi îi vor propune spaniolului prelungirea înţelegerii. Aceasta e scadentă în 2019.

Sosit la Manchester în 2016, după o experienţă mai degrabă ratată la Bayern, Pep a avut parte de o stagiune de tranziţie. Însă modul în care arată "cetăţenii" în acest moment e dezarmant pentru mulţi dintra adversari. Cu un singur egal în 11 meciuri de campionat, Aguero&Co conduc autoritar poate cel mai echilibrat campionat din lume. În plus, City e deja calificată în optimile Ligii, după doar patru meciuri.

Dincolo de rezultate, jocul echipei încântă, astfel că şefii de pe Etihad au făcut din prelungirea contractului lui Guardiola obiectivul numărul 1. La finalul acestui sezon, i se va oferi o nouă înţelgere, valabilă pe încă trei ani, iar Pep va deveni de departe cel mai bine plătit antrenor din lume, notează Daily Mail.

În acest moment, Pep câştigă 388.000 lire/săptămână, adică peste 20 de milioane de lire/an.

În vârstă de 46 de ani, Guardiola nu pare a fi genul de antrenor dedicat unui singur club, el lucrând până acum în "cicluri". La Barcelona a rezistat cel mai mult, patru sezoane, timp în care a reuşit o triplă istorică şi cucerirea a două Ligi ale Campionilor.