• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Manchester City a avut un start lansat de sezon sub comanda lui Guardiola, însă tehnicianul iberic speră ca în viitorul apropiat să aibă un prim "11" cu trei jucători noi. Antrenorul vrea să achiziţioneze în perioada următoare trei fotbalişti de top din Europa: Bellerin (Arsenal), Bonucci (Juventus) şi Aubameyang (Dortmund).

Şeicii de pe Etihad îi acordă credit total lui Pep şi, după ce au investit în ultimii ani peste 1 miliard de euro în transferuri, sunt gata să facă alte câteva oferte uriaşe. Astfel, potrivit Daily Mail, în următoarele două ferestre de transferuri, conducerea "cetăţenilor" va dori să achiziţioneze fotbalişti pentru zonele "sensibile".

Astfel, în condiţiile în care Kompany are probleme constant cu accidentările, achiziţionarea unui fundaş central e o prioritate. Mai ales că Stones, adus de la Everton, nu s-a integrat încă perfect în mecanismul lui Guardiola. Ţinta principală e Bonucci, pentru care s-ar plăti 68 de milioane de euro. Transferul fundaşului lui Juve nu poate fi însă sigur, în condiţiile în care şi Chelsea îl consideră o prioritate. Pe Stamford Bridge, italianul ar urma să fie antrenat de Conte, astfel că alegerea - presupunând că "Bătrâna Doamnă" va fi de acord cu mutarea - va fi una grea.

Şi postul de fundaş dreapta trebuie întărit, chiar dacă în acea zonă City are doi fotbalişti. Zabaleta şi Sagna nu sunt consideraţi "world class" de Pep, care vrea să îşi asigure acest post pe mulţi ani de acum înainte, prin aducerea lui Bellerin (fotbalist aflat şi pe lista Barcelonei). Pentru Bellerin, City ar fi dispusă să "scoată" la bătaie 45 de milioane de euro.

Nu în ultimul rând, Aubameyang reprezintă o ţintă. Vârful lui Dortmund a confirmat deja că a purtat discuţii în vară cu reprezentanţii "cetăţenilor", iar mutarea s-ar putea face pentru o sumă apropiată de 60 de milioane de euro. Aducerea sa ar însemna aproape sigur şi schimbarea sistemului de joc, urmând cel mai probabil ca Pep să apeleze la un 4-3-3, ca în perioada "Barcelona".

Cu o asemenea echipă, Guardiola a promis că va câştiga în maximum trei ani Liga Campionilor, competiţie în care City a dezamăgit (excepţie sezonul trecut).

Cum ar vrea Guardiola să arate City din iarnă

Bravo - Bellerin, Kompany (Stones), Bonucci, Kolarov - Kevin de Bruyne, Fernandinho, Silva - Aubameyang, Aguero, Sterling