• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (ACUM, pe Digi Sport 2) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (ACUM, pe Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (ACUM, Digi Sport 3)

Referendumul pentru independența Cataloniei a stârnit un scandal imens în Spania, mai ales după ce guvernul de la Madrid l-a declarat ilegal, forțele de ordine au împidicat pe cetățeni să meargă la vot și mai mulți politicieni catalani au ajuns după gratii.

Susținător al referendumului, Pep Guardiola și-a arătat încă o dată susținerea pentru independența Cataloniei la meciul pe care Manchester City l-a câștigat duminică seară, în fața lui Arsenal, cu 3-1. Tehnicianul "cetățenilor" a purtat o panglică galbenă, un simbol folosit de susținătorii independenței Cataloniei pentru a cere eliberarea politicienilor reținuți de autoritățile spaniole.

Guardiola le-a dedicat acestora atât succesul cu Napoli, din UCL, dar și victoria cu Arsenal, din Premier League. De atlfel, fostul antrenor al Barcelonei a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre situația tensionată din Catalonia.

"Sper ca politicienii aflați în închisoare să fie eliberați cât mai repede. Dacă ei pot păți așa ceva, înseamnă că ni se poate întâmpla tuturor. Și totul pentru că au o părere. Oamenii simpli nu ar trebui să creadă că lor nu li se poate întâmpla nimic, pentru că nu e așa. Nu putem să ignorăm faptul că acești 11 politicieni sau activiști, care nu au făcut niciun rău nimănui, sunt închiși pentru au cerut să voteze" a declarat Guardiola.

"S-au întâmplat foarte multe lucruri și totul din cauză că am vrut să votăm, am vrut un referendum legal. Soluția este foarte simplă. Statul (Spania) și Catalonia trebuie să se pună de acord și să facă acest referendum. E atât de simplu! Până nu se va întâmpla asta, va fi foarte dificil. Sper ca situația să se rezolve și că vom putea avea alegeri democratice cât mai repede cu putință" a mai adăugat antrenorul lui City.

Jucător la FC Barcelona între 1990 şi 2001, el Guardiola apoi clubul catalan pe cele mai înalte culmi ale fotbalului european, în calitate de antrenor, colecţionând numeroase trofee în perioada 2008-2012.

Două sute de mii de persoane au manifestat marţi seara, la Barcelona, pentru a denunţa încarcerarea lui Jordi Cuixart şi Jordi Sanchez, liderii asociaţiilor separatiste Adunarea Naţională Catalană (ANC) şi Omnium Cultural, inculpaţi pentru revoltă împotriva autorităţilor.

Aceste arestări reprezintă ultimele evoluţii în criza care îi opune pe separatiştii la putere în Catalonia instituţiilor spaniole, primii ameninţând cu declararea unilaterală a independenţei.