• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Mouctar Diakhaby, fundaşul de 20 de ani al lui Lyon, este dorit neapărat de Guardiola la City, din iarnă. Pep e pregătit să facă o ofertă de nerefuzat pentru puştiul produs de Academia lui Lyon.

Manchester City e într-o formă incredibilă în acest sezon, mulţi specialişti văzând-o deja principala favorită nu doar pentru cucerirea titlului în Anglia, dar şi pentru Liga Campionilor.

De la mijloc în sus, David Silva, De Bruyne, Sterling, Sane, Bernardo Silva, Aguero sau Jesus sunt de neoprit, combinând perfect, însă defensiva e în continuare călcâiul lui Ahile. În acest moment, Pep se poate baza în centrul defensivei doar pe Stones şi Otamendi, în condiţiile în care căpitanul Kompany este din nou accidentat.

Probabil belgianul nu va mai fi niciodată la nivelul de dinainte de accidentările repetate, astfel că Guardiola vrea să dea lovitura cu un tânăr care a devenit deja piesă de bază la Lyon. Conform presei franceze, Txiki Begiristain şi secundul lui City, Mikel Arteta, au fost în tribune la Everton - Lyon pentru a-l urmări pe Mouctar Diakhaby, un jucător aflat pe radarul multor formaţii de top din Europa.

Experţii îl văd pe francez un viitor mare jucător, iar Guardiola vrea să se mişte repede, urmând a-l achiziţiona încă din iarnă. În ciuda faptului că are 192 cm, Diakhaby este extrem de mobil şi iese de multe ori din apărare cu mingea la picior. El poate deveni în anii următori unul dintre cei mai buni fundaşi din lume.

11 goluri în 54 de meciuri a marcat fundaşul la Lyon B, semn că are o lovitură de cap redutabilă. De când a fost promovat la prima echipă, în 2016, el adunat 26 de meciuri.