• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Zlatan Ibrahimovic va reveni după accidentarea suferită sezonul trecut cu Anderlecht. Suedezul în vârstă de 36 de ani a făcut progrese notabile și va putea reveni pe teren la finalul acestui an. Ibra simte că cel mai important număr de la o echipă este ”10”, nicidecum ”9”, cel pe care i l-a lăsat belgianului Romelu Lukaku.

”Lukaku a sunat și a întrebat:" Pot să preiau eu numărul 9? " și i-am spus "nicio problemă" pentru că deja aveam numărul 10 ", a spus Ibrahimovic. "Așa s-a întâmplat. Nimeni nu spune "numărul 10 este disponibil". În cazul meu, când mă alătur unei noi echipe, obțin numărul 10 pentru că mă simt ca un număr 10”, a spus Ibrahimovic. Suedezul nu a mai jucat din luna aprilie, atunci când a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate, în returul sferturilor de finală din Europa League, cu Anderlecht. Ulterior, operat în luna mai, suedezul a anunțat că va face tot posibilul pentru a se recupera cât mai repede.

Atacantul suedez a purtat, în sezonul trecut, numărul 9 la Manchester United. În această vară, tricoul cu numărul 9 a fost preluat de Romelu Lukaku, atacantul belgian transferat de Manchester United de la Everton. ”Am fost întrebat cine cred că este cel mai bun din Premier League și l-am menționat pe Lukaku. El este fizic pregătit, puternic și are un obiectiv îndrăzneț. Fiecare echipă are nevoie de astfel de jucători. Mă bucur că este la United. Cred că ne va ajuta foarte mult”, a mai spus Ibra.

”Pentru mine, numărul 10 este un star”, a spus Ibrahimovic într-un interviu acordat presei din Suedia.

”Sunt hotărât să mă întorc mai bun și mai puternic decât înainte", a spus suedezul care a marcat 28 goluri sezonul trecut pentru United, după care a mai adăugat: "Acesta este scopul meu și așa se va întâmpla. Nu există altă opțiune”

723 de jocuri

420 de goluri

116 convocări la echipa națională

31 de trofee