• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

La aproximativ două luni după ce Antonio Conte l-a anunțat pe Diego Costa că nu va mai conta pe el în noul sezon, Chelsea și Atletico Madrid au ajuns la o înțelegere pentru transferul atacantului de 28 de ani.

Potrivit As, cele două cluburi ar fi bătut palma pentru o sumă de 50 de milioane de lire sterline (55 de milioane de euro). Sursa citată precizează oferta spaniolilor este de 41 de milioane de lire sterline (45 de milioane de euro), plus bonusuri în valoare de nouă milioane de lire sterline (zece milioane de euro).

Suma este mai mare decât cea pentru care Chelsea l-a cumpărat de la Atletico în 2014 - 38 de milioane de euro.

Chiar dacă tranzacția va fi făcută în această vară, jucătorul nu va putea fi înregistrat decât în ianuarie, întrucât Atletico Madrid are interdicție la transferuri în această perioadă de mercato.

Diego Costa a avut parte de trei ani foarte buni în Premier League, sub comanda lui Jose Mourinho și Antonio Conte, cu 52 de goluri și 18 pase decisive în 89 de meciuri.

În sezonul precedent, el a punctat de 20 de ori în 35 de meciuri jucate în campionatul englez, dar, cu toate acestea, managerul italian al lui Chelsea a decis să nu mai conteze pe el în noua stagiune. Din momentul în care antrenorul l-a anunțat pe atacant că nu mai intră în planurile sale, între Costa, pe de o parte, și Conte și clubul, pe de alta, a început un conflict.

Jucătorul a afirmat în mai multe rânduri că își dorește să ajungă doar la Atletico Madrid, însă nu s-a ferit să spună că ar prefera să stea un an în Brazilia fără să joace și fără să fie plătit decât să se întoarcă la Chelsea:

Ei voiau să mă antrenez cu echipa de rezerve, fără să am acces la echipamentele primei echipe sau fără să intru în contact cu jucătorii de acolo. Nu este corect, nu sunt un criminal. Le-am spus celor de la Chelsea că dorinţa mea este să merg la Atletico, însă ei vor să mă vândă în China. De ce nu mă lasă să plec dacă nu mă vor?”, a fost ultima declarație făcută de Diego Costa.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT