• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

"Sir" Alex Ferguson a acordat un amplu interviu în Kicker, printre subiectele abordate fiind şi actualul sezon de Premier League. Deşi a scris istorie pe banca "diavolilor" şi a fost aprig susţinător al lui Mourinho, când a fost vorba de alegerea antrenorului pentru United, scoţianul crede că marea rivală din oraş e favorită.

După un sezon istoric, în care Leicester a sfidat orice predicţie şi s-a proclamat campioană, lucrurile în acest sezon vor fi mult mai calme. În sensul că titlul se va îndrepta spre unul dintre granzi. Chiar dacă Guardiola nu a mai învins de 6 meciuri în toate competiţiile, Alex Ferguson e convins că "Cetăţenii" dispun de cel mai bun lot şi, ca atare, sunt marii favoriţi.

Printre echipele cu şanse la campionat nu este văzută, potrivit lui Ferguson, Chelsea. Echipa de pe Stamford Bridge a avut un start slab, dar în ultima perioadă a arătat o creştere de formă formidabilă, mărturie stând victoria categorică, scor 4-0, cu United, de etapa trecută.

"Mulţi consideră că e greu să faci o predicţie corectă în legătură cu cine se va impune în actuala ediţie a Premier League. Cred că Manchester City se va impune, dar sunt alte 4-5 formaţii care pot emite pretenţii. Ar fi United, care sunt sigur că îşi va regăsi din nou consistenţa cât de curând, Tottenham şi Liverpool. Dar să nu uităm Arsenal, această echipă nu trebuie scoasă din calcule. A devenit o echipă matură şi foarte agresivă. Sunt impresionat de jocul lor şi îmi place mult tânărul Alex Iwobi", a spus scoţianul, potrivit sursei citate.

După 9 etape, City e lider, la egalitate de puncte (20), cu Arsenal şi Liverpool. Chelsea şi Tottenham le urmează îndeaproape, cu 19 puncte.