• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Chelsea a încercat să-l transfere în această vară pe Ross Barkley de la Everton, iar mutarea ar trebuit să se facă în ultima zi de mercato, după ce ”caramelele” au acceptat oferta de 35 de milioane de lire sterline (38 de milioane de euro) a ”albaștrilor”.

Totul a picat însă în momentul în care mijlocașul de 23 de ani a refuzat să mai facă vizita medicală și să semneze contractul, asta deși se afla deja în Londra.

Controversatul Joey Barton a dezvăluit și motivul pentru care Barkley s-a răzgândit în ultimul moment și a decis să se întoarcă la clubul din Liverpool.

Am auzit un lucru foarte interesant despre ceea ce s-a întâmplat cu transferul lui Ross Barkley. Conte și-a închis telefonul în timp ce reprezentanții lui Barkley încercau să-l contacteze”, a declarat Barton, conform Team Talk.

Mijlocașul de 34 de ani susține că Barkley ar fi dorit să aibă o discuție cu managerul lui Chelsea referitoare la rolul pe care îl va avea la campioana din Premier League, însă Antonio Conte a fost de negăsit.

El voia să-l întrebe 'uite, eu unde o să joc', iar Conte și-a închis telefonul. De asta Barkley a rămas calm și nu a mai semnat.

S-a gândit... 'bine, dacă managerul nu-mi răspunde la telefon, e clar că nu mă vrea'. De asta s-a întors la Everton”, a mai spus Joey Barton.

Ajuns la 34 de ani, Barton își ispășește în acest moment suspendarea primită după ce a fost prins că a jucat la pariuri. Sancțiunea sa urmează să expire în aproximativ un an, întrucât, după apelul făcut, aceasta a fost redusă cu cinci luni (inițial, Barton a fost suspendat în luna aprilie pentru un an și jumătate).

Ultima dată, Barton a evoluat la Burnley, în Premier League, după ce, în cariera sa, a jucat la Manchester City, Newcastle United, QPR, Marseille și Rangers. Născut în Merseyside, el a fost junior atât la Everton, cât și la Liverpool.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT