• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor: Dimitrov - Goffin (20:00, Digi Sport 2)

Liverpool a reuşit astăzi cel mai scump transfer din istorie. Văzut de Klopp prioritatea numărul unu pentru actuala campanie de mercato, Naby Keita va ajunge pe Anfield, dar abia la finalul acestui sezon. "Cormoranii" îi vor plăti lui Leipzig clauza de reziliere a jucătorului, cifrată la 48 de milioane de euro.

Urmărit de mai mulţi granzi ai Europei, "perla" lui Leipzig va ajunge în cele din urmă sub comanda lui Klopp. Englezii le vor plăti nemţilor 48 de milioane de euro, adică exact clauza de reziliere a jucătorului. Nu se ştie încă din ce motiv Liverpool a ales să îl achiziţioneze pe mijlocaşul central abia din vara anului viitor, din moment ce boardul a decis să fie achitată clauza de reziliere. Cel mai probabil, jucătorul a fost antamat, urmând ca plata să se facă în 2018, când bugetul lui Liverpool va fi mai relaxat decât e în acest moment. În plus, lui Can îi va expira contractul anul viitor, iar jucătorul de culoare va veni exact la momentul oportun.

Keita a sosit astăzi în Anglia, a efectuat vizita medicală şi şi-a ales deja tricoul în care va evolua. Acesta are o încărcătură deosebită, aparţinându-i în trecut legendarului Steven Gerrard.

Cele 48 de milioane de euro cheltuite de "cormorani" pentru jucătorul din Guinea reprezintă un nou record al clubului. Până acum, cel mai scump fotbalist achiziţionat de Liverpool a fost Christian Benteke. În 2015, trupa de pe Anfield plătea 46,5 milioane de euro lui Aston Villa pentru belgian.

9 goluri a marcat Keita sezonul trecut pentru Leipzig. El însă s-a remarcat în egală măsură cu pasele decisive pentru coechipieri.