• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Antrenorul echipei engleze Everton, Ronald Koeman, s-a declarat "foarte dezamăgit" de situaţia fotbalistului său Wayne Rooney, care săptămâna trecută a fost pus sub acuzare fiindcă a condus sub influenţa alcoolului, informează BBC.

Pe 1 septembrie, Rooney a fost eliberat pe cauţiune după ce a fost arestat pentru scurt timp în localitatea Wilmslow. Atacantul se afla la volan cu o alcoolemie peste limita legală. Jucătorul va compărea pe 18 septembrie în faţa unui tribunal din oraşul Stockport.

Cu o zi înaintea audierii, Everton va juca în campionat pe terenul lui Manchester United, fosta echipă a lui Rooney. "Noi am vorbit marţi şi preşedintele Bill Kenwright a discutat cu el despre această situaţie. Problema va fi rezolvată în cadrul clubului la momentul potrivit", a spus Koeman.

Sky Sports anunță însă că în ciuda acestor probleme, Rooney va juca în weekend împotriva celor de la Tottenham. Everton va primi sâmbătă, 9 septembrie, vizita londonezilor în etapa a 4-a din Premier League.

Cel mai bun marcator din toate timpurile al reprezentativei Angliei, cu 53 de goluri în 119 meciuri, Rooney şi-a anunţat retragerea de la naţională pe 23 august.

Pe 11 iulie, atacantul a revenit la Everton, clubul la care s-a format, cu care a semnat un contract pe doi ani după 13 sezoane petrecute la Manchester United. El nu mai intra în planurile lui Jose Mourinho, antrenorul "diavolilor roşii".

Rooney a reuşit două goluri şi o pasă decisive în şapte meciuri după ce a revenit la Everton. Forma lui bună l-a făcut pe selecţionerul Gareth Southgate să-i ofere un loc la naţională pentru meciurile cu Malta şi Slovacia, dar atacantul nu a dorit să revină asupra retragerii de la naţională.

AGERPRES