• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Robert Lewandowski l-ar putea urma pe Guardiola la City. Bild anunţă în ediţia online de astăzi că formaţia de pe Etihad e pregătită să facă o ofertă de 100 de milioane de euro pentru golgheterul bavarezilor.

În ultima zi de mercato din Europa de Vest, "cetăţenii" au făcut marele anunţ. Nu au transferat vreun jucător, însă au confirmat oficial faptul că au ajuns la un acord cu Pep, aşa cum ziarele din Occident anticipaseră de mai multe luni.

Guardiola vine în Anglia nu doar pentru a câştiga titlul, ci în primul rând pentru a o scoate pe City din anonimatul Ligii Campionilor. În ciuda investiţiilor uriaşe, formaţia din Manchester nu a fost niciodată o protagonistă în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume.

Pentru a face o formaţie de talia Barcelonei de la finalul decadei trecute, şefii lui City sunt dispuşi să îi acorde catalanului un buget de transferuri impresionant. Principala ţintă este Robert Lewandowski, atacant care a admis în ultimele declaraţii că e posibil să se despartă de Bayern în vară. Toţi s-au grăbit să scrie despre iminenţa transferului polonezului la Real, însă City are mai multe atuuri pentru a-i obţine semnătura, principalul fiind reprezentat de prezenţa lui Guardiola.

Cel mai probabil englezii vor continua în modulul 4-2-3-1, chiar dacă în acest moment vârful împins este Aguero. Argentinianul va fi probabil retras în linia de trei din spatele lui "Lewa".

De notat că sursa citată mai scrie despre interesul lui City pentru Pogba, pentru care ar oferi o sumă similară. Doar că aducerea francezului e mai greu de realizat, în condiţiile în care concurenţa e mai acerbă: Barcelona, Chelsea şi PSF îl vor la rândul lor pe mijlocaş.

Aşa ar putea arăta City în sezonul viitor

Hart - Zabaleta, Kompany, Otamendi, Kolarov - Ferandinho, Pogba - De Bruyne, Aguero, Silva - Lewandowski