• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Antrenorul care a adus naţionalei statului Chile primul titlu de campioană a Americii de Sud, Jorge Sampaoli, este tot mai aproape de Chelsea. Tehnicianul argentinian ar urma să demisioneze astăzi din funcţia de selecţioner al sud-americanilor, anunţă presa chiliană.

Informaţia vine la doar o zi după ce spaniolii de la Don Balon au anunţat că Sampaoli şi-ar fi dat acordul să o preia pe Chelsea în vară, atunci când londonezii se vor despărţi de Guus Hiddink. Sursa citată a precizat că singura pretenţie a argentinianului în faţa lui Roman Abramovich a fost transferul lui Alexis Sanchez, de la Arsenal.

Situaţia lui Jorge Sampaoli este, însă, una dificilă. Antrenorul de 55 de ani a semnat recent prelungirea contractului cu federaţia chiliană, pentru încă 4 ani, dar, de atunci, preşedintele federaţiei, Sergio Jadue, a fost inculpat în scandalul de corupţie care a lovit FIFA şi a fost extrădat în Statele Unite.

În acest context, situaţia contractuală a lui Sampaoli este una incertă. La asta se adaugă şi faptul că noul contract este pus sub semnul întrebării, din cauza unor posibile nereguli financiare.

Tehnicianul nu şi-a ascuns nemulţumirea faţă de această incertitudine şi a acuzat federaţia din Chile că îl ţine prizonier.

"Nu mai vreau să muncesc sau să trăiesc în această ţară. Nu mi-am imaginat vreodată că, într-un timp atât de scurt, imaginea unui idol care a dat foarte multe fotbalului chilian poate fi distrusă. Onoarea şi demnitatea mea au fost afectate de acuzaţiile de corupţie din mandatul foştilor şefi.

În urmă cu cinci ani, câştigam 3.000 de dolari. Nu credeţi că am dreptul să încerc să economisesc bani depozitându-mi salariul în ţări care protejează banii câştigaţi corect?", a spus Sampaoli, într-un interviu pentru Radio Agricultura.

Astfel, pentru a scăpa din această situaţie, Sampaoli este pregătit să-şi anunţe demisia din funcţia de selecţioner al naţionalei statului Chile, iar acest lucru l-ar apropia şi mai mult de banca celor de la Chelsea, scrie cotidianul La Tercera.

"Trebuie să recunosc că Premier League este cel mai bun campionat din lume", ar fi afirmat Sampaoli, potrivit Grafico. O declaraţie care întăreşte zvonurile despre sosirea argentinianului pe Stamford Bridge la finalul acestui sezon.