• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

UEFA a anunţat că nu va ancheta clubul Manchester City pentru presupusa încalcare a fair play-ului financiar, în ciuda solicitării pe care a primit-o din partea conducerii La Liga, anunţă BBC.

Forul europeann investighează în schimb dacă Paris St. Germain a respectat prevederile fair play-ului financiar, clubul din capitala Franţei fiind bănuit de "doping financiar".

Preşedintele ligii spaniole, Javier Tebas, a declarat că cele două cluburi beneficiază de ajutoare de stat, din cauza cărora sunt afectate competiţiile europene şi se creează "o spirală inflaţionistă care dăunează iremediabil industriei fotbalului".

UEFA a răspuns printr-un comunicat în care se arată că "Manchester City nu este investigată în legătură cu fair play-ul financiar. Orice informaţii care menționează o astfel de investigație sunt neîntemeiate".

Manchester City este clubul care a cheltuit cel mai mult în perioada de transferuri din această vară - 244,3 milioane euro. Echipa lui Pep Gurdiola este urmată de PSG, cu 238 de milioane. Cea mai mare parte din această sumă, 222 de milioane de euro, a fost plătită pentru achiziţionarea lui Neymar de la FC Barcelona.

Ca urmare, luni, La Liga a dat publicităţii un comunicat în care precizează că pe data de 22 august a trimis două notificări către UEFA, în care a informat forul european despre îngrijorările legate de modul în care Manchester City şi PSG respectă fair play-ul financiar.