• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Costel Pantilimon n-a fost inclus în lotul lui Sunderland la ultimul meci de campionat, cu Swansea, victorie cu 4-2 în deplasare, iar managerul Sam Allardyce a lăsat să se înțeleagă că portarul român e acum pe linie moartă și poate pleca. Vito Mannone pare preferatul englezului.

Italianul, care acum două sezoane a fost declarat cel mai bun jucător de către fanii lui Sunderland, a revenit în poartă și a fost titular la ultimele patru meciuri din campionat, cu City, Liverpool, Aston Villa și Swansea, iar odată cu rechemarea lui Jordan Pickford, titular cu Arsenal, în Cupă, Pantilimon s-a trezit în afara lotului.

“Depinde cum va evolua situația în următoarele luni. Jordan s-a întors și i-a provocat pe Vito și pe Costel. Unul dintre ei poate va găsi că e dificil să nu joace și va cere să plece. Vito a spus că are nevoie să joace. El și-a fructificat șansa și poate Costel vrea să plece.”, a declarat Allardyce, după succesul cu Swansea.

Managerul crede că Mannone a fost tratat nedrept: “Vito a fost excelent cu Aston Villa și Costel e foarte dezamăgit că a fost lăsat pe dinafară. Cred că toți ceilalți au primit o șansă, dar Vito nu. Așa că am calculat și a venit timpul ca el să primească această șansă, și a fost foarte bun.”

În acest context, Pantilimon e obligat practic să-și găsească o nouă destinație, dacă vrea să joace. Deocamdată, prețul său, aproximativ 6 milioane de euro, dar și salariul, 1.4 milioane de euro stagional, par să fie piedici pentru un eventual transfer.