• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor: Dimitrov - Goffin (20:00, Digi Sport 2)

Echipa engleză Manchester City are în acest moment cel mai scump lot de jucători din istorie, valoarea totală a fotbaliştilor săi ridicându-se la 853 milioane euro, conform datelor prezentate de CIES Football Observatory.

City este urmată în această ierarhie de Paris Saint-Germain, cu 850 milioane euro. Nicio surpriză, în condiţiile în care gruparea franceză a făcut în această vară cele mai scumpe transferuri realizate vreodată.

Vicecampioana din Ligue 1 l-a achiziţionat pe brazilianul Neymar cu 222 milioane euro, de la FC Barcelona, iar apoi l-a adus de la AS Monaco pe francezul Kylian Mbappe, evaluat la 180 milioane euro.

Cele două cluburi sunt urmate în clasamentul CIES de Manchester United, vechea deţinătoare a recordului, ai cărei jucători valorează 787 milioane euro.

Locurile următoare sunt ocupate de Chelsea Londra (644 milioane), FC Barcelona (628 milioane), Real Madrid (497 milioane), Juventus Torino (470 milioane), FC Liverpool (437 milioane), Arsenal Londra (416 milioane), Tottenham Hotspur (361 milioane) şi Bayern Munchen (350 milioane).

CIES Football Observatory precizează că echipele din Premier League au cheltuit în total 5,7 miliarde de euro pe piaţa transferurilor pentru a-şi face loturile actuale, cele din Serie A 2,4 miliarde euro, în timp ce cluburile din Primera Division au investit în total 2,2 miliarde euro în jucători.