• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Manchester City a câștigat cu 4-0 disputa cu Bournemouth din finalul săptămânii trecute și echipa engleză a ajuns la 8 victorii în tot atâtea partide cu antrenorul spaniol la conducere, ibericul depășind astfel performanțele reușite la Barcelona și Bayern Munchen.

Manchester City pare a fi cea mai bună creația a lui Pep Guardiola, judecând după cifrele englezilor în primele 8 meciuri. La Bayern, Pep și-a început mandatul cu o înfrângere, 2-4 în Supercupa Germaniei și în primele etape din Bundesliga a înregistrat și o remiză, 1-1 cu Freiburg.

Pe banca Barcelonei, Guardiola a câștigat primul meci, 4-0 cu Wisla Cracovia, în preliminariile Ligii Campionilor, însă apoi au urmat două înfrângeri, 0-1 cu Wisla și Numancia, dar și o remiză, 1-1 cu Santander. Catalanii s-au redresat treptat apoi și au încheiat sezonul câștigând campionatul, Cupa Spaniei și Liga Campionilor.

La Manchester City lucrurile merg perfect pentru Guardiola. "Cetățenii" au marcat 25 de goluri, cu 9 mai mult decât Bayern în primul an al lui Pep și cu 7 peste Barcelona din stagiunea 2008-2009. Cea mai clară victorie a englezilor a fost cea obținută la București, împotriva Stelei, în play-off-ul Ligii Campionilor. City s-a impus cu 5-0 într-o partidă în care Aguero a ratat și două lovituri de la 11 metri.

Apărarea merge și ea aproape perfect. Manchester City a încasat doar 4 goluri în 8 partide, având o medie de un gol primit la două meciuri. Cu Pep antrenor, Barcelona și Bayern au încasat în primele 8 meciuri câte 8 goluri.