• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Manchester City a devenit sâmbătă echipa care marchează cele mai multe goluri în primele opt etape ale unui sezon dintr-o primă divizie engleză, în ultimii 123 de ani, după ce a ajuns la 29 de reușite, în urma succesului cu 7-2 în fața lui Stoke.

După victoria autoritară din a opta etapă din Premier League, Pep Guardiola nu s-a ferit să spună că aceasta este cea mai bună performanță a ”cetățenilor” de când el a venit la Manchester.

Tot timpul poți să faci o treabă mai bună, dar astăzi nu pot să nu spun că a fost probabil cea mai bună evoluție de când am ajuns aici. Exceptând două faze din care avem ce învăța, am performat foarte bine, fiecare a jucat foarte bine.

După o pauză internațională, tot timpul este complicat, dar noi am făcut o treabă excelentă. Am jucat bine, pentru că am făcut-o simplu. Sunt foarte mulțumit, îi felicit pe jucători în special pentru că am câștigat în acest mod”, a declarat Pep Guardiola, care a precizat însă că ”sunt aici pentru a câștiga, nu pentru a face spectacol”.

Kevin De Bruyne și Gabriel Jesus au făcut un nou meci foarte bun. Belgianul, de la venirea sa la City, în septembrie 2015, este jucătorul cu cele mai multe assist-uri din Premier League. El a reușit a 32-a pasă decisivă sâmbătă, în fața lui Stoke. Autor al unei duble în fața ”olarilor”, brazilianul este jucătorul care a fost implicat în zece dintre golurile ”cetățenilor”, în actualul sezon, cu opt reușite și două assist-uri.

După victoria cu 7-2 în fața lui Stoke, Manchester City s-a distanțat la două puncte în fața rivalei United, care a făcut 0-0 pe terenul lui Liverpool, în derby-ul care a deschis etapa a opta din Premier League.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT