• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

De la 1 ianuarie 2018 mai mulți jucători importanți care activează la cele mai importante cluburi din Europa vor intra în ultimele șase luni de contract și vor putea negocia cu orice altă echipă. Printre aceștia se află și Emre Can, germanul în vârstă de 23 de ani, care dacă nu va semna o nouă înțelegere cu Liverpool, va pleca la Manchester United. Cum mijlocașul ”cormoranilor” a refuzat pe bandă propunerile prelungirii contractuale, o mutare pe ”Old Trafford” prinde tot mai mult contur. În tot acest timp, Gazzetta dello Sport susţine că Emre Can le-a promis conducătorilor campioanei Italiei că va semna cu Juve vara viitoare, atunci când va deveni liber de contract.

Corriere dello Sport notează că Manchester United face concurență ”zebrelor” în privința serviciilor lui Emre Can, în timp ce managerul Jose Mourinho pare să-și îmbunătățească semnificativ opțiunile la mijlocul terenului odată cu transferul jucătorului de 23 de ani.

Germanul este văzut drept înlocuitorul pe termen lung al lui Michael Carrick, care a mai semnat un acord pe doar 12 luni cu trupa de pe Old Trafford, valabil până în vara viitoare. Cu toate acestea, Emre Can va completa opțiunile la mijloc ale lui Mourinho care se mai bazează pe Paul Pogba, Nemanja Matic, Ander Herrera și Marouane Fellaini. Doar că Paul Pogba va mai lipsi două luni cel puțin, iar belgianul s-a accidentat destul de grav în partida cu Bosnia. Roberto Martinez, selecționerul ”diavolilor roșii”, a declarat: ”Suntem cu toții îngrijorați. Ne temem că a suferit o leziune a ligamentului”.

Jurnaliștii au mai notat că rivalitatea acerbă dintre Liverpool și United exclude o eventuală mutare în ianuarie, iar o mutare pe ”Old Trafford” va fi posibilă în cursul verii viitoare, când Emre va fi liber de contract. Dacă până în luna ianuarie nu va ajunge la un acord cu Liverpool, fostul jucător al lui Bayer Leverkusen este liber să semneze un contract prealabil cu United.

Emre Can a debutat în fotbalul mare la Bayern Munchen, pentru care jucat însă doar şapte meciuri în sezonul 2012-2013 înainte de a fi vândut la Leverkusen, pentru cinci milioane de euro.