• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Chelsea şi Real Madrid au anunţat că au ajuns la un acord privind transferul lui Alvaro Morata, iar mutarea va fi oficializată în zilele sau chiar în orele următoare. Atacantul de 24 de ani va deveni astfel cel mai scump jucător spaniol din istorie.

Campioana Angliei va plăti câştigătorei Champions League 58 de milioane de lire sterline (65 de milioane de euro), sumă care ar putea ajunge la 70,6 milioane de lire sterline (aproximativ 80 de milioane de euro), în funcţie de performanţe.

Morata îl va depăşi pe Fernando Torres, care devenise lider în clasamentul celor mai scumpi jucători spanioli din toate timpurile tot după un transfer la Chelsea. "El Nino" i-a costat pe londonezi 50 de milioane de lire sterline.

Podiumul este completat de Gaizka Mendieta, pentru care Lazio i-a plătit Valenciei 40,1 milioane de lire sterline, în 2001.

Morata va semna un contract pe 5 ani cu Chelsea, urmând să aibă un salariu de 9 milioane de euro pe sezon.

Atacantul spaniol s-a aflat şi pe lista lui Jose Mourinho la Manchester United, înainte de a-l transfera pe Romelu Lukaku, dar şi pe cea a italienilor de la AC Milan.

Alvaro Morata a fost vândut în 2014 de Real Madrid la Juventus, pentru 20 de milioane de euro, şi răscumpărat anul trecut, în schimbul a 30 de milioane de euro.

15 goluri în 26 de meciuri, dintre care numai 14 ca titular, a marcat campionatul trecut atacantul iberic.