• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Alvaro Morata simte deja presiunea sumei record pe care Chelsea a plătit-o în schimbul său. Atacantul de 24 de ani a devenit cel mai scump spaniol din istorie, după ce londonezii au plătit 65 de milioane de euro pentru a-l aduce de la Real Madrid (preţul ar putea ajunge la 80 de milioane, în funcţie de performanţe), dar este deja criticat pentru prestaţiile în tricoul campioanei Angliei.

Fotbalistul spune că este "ucis" de critici, dar recunoaşte că acest lucru este normal, ţinând cont de suma mare plătită pentru transferul său.

Morata a debutat oficial în echipa lui Antonio Conte în Supercupa Angliei, contra lui Arsenal, intrând pe teren în minutul 74 şi apoi ratând una dintre loviturile de la 11 metri care au decis învingătoarea. "Tunarii" s-au impus în cele din urmă cu 4-1, după ce la finalul celor 90 de minute de joc scorul a fost 1-1, şi au cucerit trofeul.

Înainte de derby-ul londonez, internaţionalul spaniol a mai evoluat de două ori pentru Chelsea, în amicalele de la International Champions Cup.

"Este o sumă importantă, dar am personalitatea necesară pentru a rămâne calm şi a-mi urma drumul. Am jucat două meciuri amicale, 15 minute oficiale şi am ratat un penalty şi deja mă ucid. Aşa că ştiu ce urmează.

Este preţul pe care trebuie să îl plăteşti pentru un transfer atât de mare. Este ceva care mă motivează şi mă face să muncesc mai mult în fiecare zi. Ştiu că de două ori mai mulţi oameni se uită acum la mine", a declarat Morata, pentru Marca.

Alvaro Morata a fost de două ori campion cu Juventus în Serie A TIM, apoi a fost răscumpărat de Real Madrid, alături de care a cucerit de două ori Liga Campionilor şi titlul în La Liga.

"Cred că trebuia să plec de la Real. A fost o situaţie dificilă. Am părăsit o echipă care reprezintă casa mea şi care câştigă totul în acest moment. Dar a fost o decizie personală, care a avut legătură cu ambiţiile sportive. Am plecat pentru că vreau să reuşesc în fotbal, să fac lucruri mari. Sunt în cel mai bun loc pentru a face asta", a încheiat Morata.