• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Alvaro Morata a fost prezentat oficial, vineri, de Chelsea, după ce atacantul a semnat un contract valabil până în 2022. În schimbul acestuia, ”albaștrii” au plătit celor de la Real Madrid nu mai puțin de 80 de milioane de euro, transformându-l jucătorul de 24 de ani în cel mai scump fotbalist spaniol din istorie.

Sunt atât de fericit că mă aflu aici. Sunt incredibil de emoționat să fac parte din acest club. Aștept să muncesc, să înscriu multe goluri și să câștig cât mai multe trofee”, a declarat Alvaro Morata.

Suntem încântați să anunțăm transferul lui Alvaro și să-l primim în club. Avem încredere că va avea un impact major pentru Chelsea și așteptăm să-l vedem în acțiune. El și-a demonstrat clasa la cel mai înalt nivel și, datorită calităților sale, este o achiziție importantă pentru echipa lui Antonio (Conte)”, a precizat și directorul tehnic Michael Emenalo.

Cotat la 40 de milioane de euro pe site-ul transfermarkt.de, Alvaro Morata a mai fost dorit de AC Milan și Manchester United înainte să semneze cu Chelsea.

După ce a jucat pentru echipele de juniori și formația a doua a lui Real Madrid, Alvaro Morata a fost cedat în 2014 la Juventus, pentru 20 de milioane de euro. După doi ani, ”Los Blancos” l-au răscumparat pe acesta, în schimbul a 30 de milioane de euro, pentru a-l ceda acum, din nou, la Chelsea.

În sezonul precedent, acesta a marcat 20 de goluri în 43 de meciuri jucate în sezonul precedent, pentru Real Madrid.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT