• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Roberto Mancini a explicat după peste trei ani şi jumătate motivul plecării lui Mario Balotelli de la Manchester City la AC Milan.

Fostul manager al lui City susţine că nu conflictul cu el l-a îndepărtat pe Balotelli de gruparea de pe Etttihad Stadium, cu relaţiile tot mai tensionate cu foştii săi coechipieri.

Era în conflict cu mai mulţi coechipieri din cauza comportamentului său şi îşi dorea să se întoarcă în Italia. Am fost dezamăgit că vrea să plece, ar fi putut realiza mult mai multe într-un campionat extraordinar”, a spus Mancini.

Roberto Mancini a povestit şi un episod care a contribuit din plin la decizia vânzării lui Balotelli.

La un antrenament le-am spus jucătorilor să nu facă tacklinguri fără rost la Gael Clichy, care abia revenise după accidentare. Imediat, Mario a făcut un tackling puternic la el. Am fost furios. L-am apucat de guler, am vrut să îl împing, însă el era atât de puternic încât nu l-am putut mişca! Aţi crede că ne-am luat la bătaie, dacă vedeţi imaginile, însă nu s-a întâmplat nimic”, şi-a amintit antrenorul italian.

Mancini speră ca transferul lui Nice, pentru care a înscris cinci goluri în primele şase meciuri, să îi revitalizeze cariera lui Balotelli.

E vina lui că nu mai joacă la naţionala Italiei. E incredibil că nu este titular la naţionala ţării sale. El este cel mai bun atacant italian al ultimilor ani. Sper că va înţelege că trebuie să aibă o atitudine diferită, să se gândească doar la fotbal”, a mai afirmat fostul “principal” al Interului.

80 de meciuri a jucat Mario Balotelli pentru Manchester City

30 de goluri a marcat Balotelli pentru gruparea de pe Ettihad