• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Jose Mourinho dezvăluie că vrea să rămână la Manchester United pentru următorii 15 ani. Portughezul în vârstă de 54 de ani, care nu a fost manager al unui singur club pentru mai mult de trei sezoane, intră în al doilea an de contract pe ”Old Trafford”.

United se va duela cu rivalii locali de la Manchester City de data aceasta în Houston (S.U.A.) vineri, (05:00 ora României, Digi Sport 1). Înaintea meciului, Mourinho i-a convins pe jurnaliști că a găsit clubul unde poate rămâne pentru tot restul carierei sale manageriale. ”Sunt pregătit pentru asta“, a spus Mourinho, care s-ar retrage din fucnție la vârsta de 69 de ani. ”Sunt gata pentru următoarele 15 sezoane, aș spune. Aici? Da, de ce nu? Trebuie să recunosc că este foarte dificil, din cauza presiunii din jurul meu, toată lumea pune presiune asupra managerilor. Și oamenii spun mereu că managerii trebuie să câștige, dar în realitate numai unul poate câștiga și în fiecare an este din ce în ce mai dificil. Dar ceea ce încerc eu să fac la acest club este să arat că munca mea merge mai departe de rezultate. În viziunea mea, munca pe care o depun este mult mai mult decât ceea ce reflectă echipa de pe teren și rezultatele pe care le înregistrăm săptămânal”, a mai precizat Mourinho.

Actualul manager al lui United s-a referit apoi la Sir Alex Ferguson care a stat pe banca ”diavolilor” din 1986 și până în 2013. ”Acest club pentru atât de mulți ani a reprezentat Sir Alex Ferguson. Oamenii s-au obișnuit cu asta. Eu vin după David Moyes și Louis Van Gaal, dar uite că am ajuns la al doilea an aici și sper că pot rămâne și să ofer stabilitatea de care clubul are nevoie. Voi încerca, dar din nou, va trebui să merit asta cu fiecare zi de muncă. Dacă ai succes într-un an și sezonul viitor nu îl mai ai ești dat afară“, a mai spus Mourinho. ”Mi s-a întâmplat la Chelsea, i s-a întâmplat lui Claudio Ranieri la Leicester, se va întâmpla cu mulți alții. În zilele noastre, oamenii arată mult mai mult pe termen scurt. Cred că Sir Alex Ferguson este unic. Nu cred că este posibil ca cineva să-l egaleze. Nimeni nu va sta la același club pentru atât de mulți ani, să fie în aceeași ligă pentru atât de mulți ani. Cred că Arsene Wenger va fi ultimul cu o poveste similară”.

În ciuda caracterului precar al managementului modern din fotbal, niciuna dintre primele șapte echipe de top din Premier League din sezonul trecut nu și-au schimbat tehnicienii, și aici ne referim la Antonio Conte, Mauricio Pochettino, Pep Guardiola, Jurgen Klopp, Wenger, Mourinho și Ronald Koeman. ”În cazul în care avem aceste cluburi importante de unde credeți că mai puteți aduce manageri mai buni decât noi?“, a mai spus Mourinho.

Managerul de 54 de ani Manchester United a cucerit deja trei trofee de la venire, Supercupa și Cupa Ligii Angliei plus Europa League, triumf care a propulsat-o în Champions League.

Tehnicianul scoţian, care a câştigat în total 38 de trofee în perioada petrecută la clubul din Manchester, s-a retras din activitate în 2013, după ce a cucerit al 20-lea titlu din istoria ”diavolilor” de pe Old Trafford.

Sir Alex Ferguson a rămas alături de Manchester United şi după retragerea sa, îndeplinind rolul de ambasador al clubului şi asistând în mod regulat la meciurile echipei sale de suflet.

Actualul antrenor al lui United, portughezul Jose Mourinho, a afimat de mai multe ori că l-a invitat frecvent pe Sir Alex să călătorească alături de echipă şi să participe la discuții cu jucătorii la vestiare.