• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Rivalitatea dintre Manchester United și Liverpool a fost umbrită în ultimele dueluri de cântecele fanilor despre tragediile de la Hillsborough și Munchen, iar Jose Mourinho speră ca partida de luni seară să fie lipsită de astfel de scandări.

În 1989, pe arena Hillsborough din Sheffield, 96 de fani ai lui Liverpool și-au pierdut viața și aproape 800 au fost răniți în ceea ce e considerat cel mai mare dezastru din istoria sportului britanic. În 1958, 23 de persoane și-au pierdut viața în urma unui accident aviatic înregistrat la Munchen. Avionul în care se aflau jucătorii lui Manchester United dar și mai mulți suporteri și jurnaliști s-a prăbușit.

"În fotbal există câteva tragedii, dacă le putem numi așa. E vorba de niște meciuri pierdute sau de niște greșeli ale unui jucător, lucruri despre care poți mereu să râzi a doua zi. Adevăratele tragedii se întâmplă în viața oamenilor și sunt treburi mult mai serioase. Ar fi foarte trist să aducem acest lucruri pe terenul de fotbal și să facem din acest meci un punct negativ" a declarat Mourinho.

Antrenorul lusitan a recunoscut că așteaptă cu nerăbdare duelul programat la începutul săptămânii viitoare, pe Anfield. În cazul unei victorii, United poate egala Liverpool la puncte în clasamentul din Premier League.

"Aștept cu nerăbdare partida, mereu mi-au plăcut meciurile de pe Anfield. Am câștigat multe pardide acolo, am și pierdut câteva. Am terminat învingător în unele meciuri mari, în altele nu, așa că nu pot să spun că îmi place să merg pe Anfiled pentru că mereu am succes acolo, pentru că nu ar fi adevărat. Îmi place atmosfera, dar acum va fi ceva aparte ținând cont că sunt antrenorul lui Manchester United și este o rivalitate istorică între cele două cluburi. Poate fi comparată cu cea dintre Real Madrid și Barcelona sau Benfica și FC Porto" a declarat antrenorul care a mai pregătit-o în Anglia pe Chelsea.