• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Clubul de liga a doua Barnsley l-a suspendat pe secundul Tommy Wright (foto), după dezvăluirile publicate de Daily Telegraph. Antrenorul a acceptat bani de la jurnaliştii deghizaţi în impresari pentru a le propune jucătorilor săi să fie reprezentaţi de aceştia. În acelaşi timp, Wright s-a angajat să propună conducerii grupării angajarea unor fotbalişti impresariaţi de falşii procuratori, informează news.ro.

Jurnaliştii de la Daily Telegraph au prezentat o filmare cu cameră ascunsă, efectuată în august, la Leeds, în care Wright ar fi primit un plic ce conţinea 5.000 de lire sterline (5.800 de euro), pentru a convinge conducerea clubului să angajeze jucători impresariaţi de o firmă din Extremul Orient.

Clubul Barnsley a decis suspendarea antrenorului secund şi deschiderea unei anchete interne cu privire la acesta acuzaţii.

Într-o altă înregistrare, fostul fotbalist Jimmy Floyd Hasselbaink, actualul manager al clubului Queens Park Rangers, ar fi acceptat suma de 55.000 de lire sterline (63.000 de euro) pentru a se întâlni, la Singapore, cu reprezentanţii falsei firme de impresariat. Fostul atacant al echipei Chelsea ar fi fost de acord să angajeze la QPR jucători impresariaţi de firma respectivă. Olandezul a negat acuzaţile, spunând că de fapt i s-au propus bani pentru a ţine un discurs la Singapore.

Clubul QPR nu l-a suspendat pe Hasselbaink, dar a deschis o investigaţie internă în acest caz.

Massimo Cellino, patronul clubului Leeds, a fost de asemenea filmat cu camera ascunsă, când le dezvăluia jurnaliştilor, deghizaţi de această dată în investitori, modalitatea prin care pot ocoli regulile FA şi ale FIFA în ceea ce priveşte interzicerea deţinerii de jucători în proprietate de către o terţă persoană.

Cellino le-a propus falşilor investitori să preia 20 la sută din acţiunile clubului Leeds, urmând să primească aceeaşi cotă la transferurile de jucători.

"Vă spun, am cheltuit opt milioane anul acesta pe jucători noi. Vreţi să finanţaţi asta? Vreţi să veniţi cu 20 la sută? Luaţi 20 la sută din jucător, este singura modalitate. Ca acţionar, poţi finanţa clubul, cerând tot ce vrei - procente - ai voie să faci asta în Anglia", le-a spus Cellino reporterilor de la Telegraph, potrivit BBC.

Clubul Leeds a precizat într-un comunicat că propunerile patronului sunt în concordanţă cu regulile FA.

Şi selecţionerul Angliei, Sam Allardyce, a fost filmat de jurnaliştii de la Telegraph în timp ce era de acord să primească bani pentru a încălca regulile privind transferurile de jucători. În urma acestui scandal, Allardyce şi-a pierdut postul.

Presa din Anglia scrie că urmează o nouă serie de dezvăluiri şi înregistrări, printre antrenorii vizaţi în acest caz fiind Steve Bruce, Alan Pardew, Eddie Howe, Chris Coleman, Roberto Mancini, Laurent Blanc şi Louis Van Gaal.