• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Vlad Dragomir este unul dintre cei mai talentați puști români. Mijlocașul de 17 ani a fost cumpărat de Arsenal în 2015 de la ACS Poli Timișoara, pentru 100.000 de euro. Dragomir a fost inclus de jurnaliștii de la The Guardian între primii 60 cei mai talentați tineri jucători, iar cei de la The Sun l-au supranumit ”noul Kroos”.

Tânărul jucător a evoluat până în prezent pentru echipele de juniori ale clubului. Dragomir are 6 partide pentru Arsenal U235 pentru Arsenal U18 și 4 pentru Arsenal U19. Mijlocașul a marcat un gol pentru U19 în UEFA Youth Legue și un gol pentru U18.

Deși a făcut mai multe antrenamente cu formația condusă de Arsene Wenger, Dragomir nu a apucat încă să debuteze pentru echipa mare a celor de la Arsenal, dar speră ca acest lucru să se întâmple cât mai curând.

”Să debutez la Arsenal e un pas foarte greu, nu doar pentru mine, dar sper ca în viitorul apropiat să fac pasul acesta. Sigur, ar fi o surpriză să ajung la echipa națională, având în vedere că am vârsta pe care o am, dar ar fi un pas foarte important atât pentru mine, cât și pentru națională să aibă un junior în echipă”, a declarat Vlad Dragomir, pentru Digi Sport.

Până să debuteze pentru echipa mare, Dragomir a evoluat un meciul echipei Under 19 a ”tunarilor” în meciul încheiat la egalitate, 1-1, cu Ludogorets. 

”A fost o surpriză să auzim cântecele celor de la Arsenal și aici la Sofia, la meciul nostru de tineret. I-am auzit strigându-mi numele, a fost o senzație foarte frumoasă, nu m-am așteptat. Am avut un meci cu o echipă greu de desfăcut. Am vorbit cu mai mulți jucători de la Viitorul, chiar ne dorim să jucăm împreună în primăvara europeană”, a mai spus Dragomir.

Puștiul de 17 ani este foarte atașat de apărătorile sale pe care le consideră talismanul său.

”Pe una dintre apărători e numele meu, pe cealaltă e numele fratelui meu și "Dumnezeu". Le-am primit cadou și simt că mă ajută”, a afirmat Dragomir.

CLICK AICI PENTRU PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Înaintea partidei tur dintre Arsenal și Ludogorets, Vlad Dragomir a luat masa cu atacantul bulgarilor, Claudiu Keșeru, pe care-l consideră unul dintre cei mai buni atacanți pe care-i are România.

”Am luat masa cu Keșeru, la Londra, a fost o experiență foarte frumoasă. L-am cunoscut pe Keșeru dinainte, mi-a părut rău că nu a jucat din primele minute pe Emirates.

S-a văzut diferența când a intrat, s-a văzut diferența între el și celălalt atacant. Vorbele spuse de Keșeru despre mine nu au fost inventate, a spus ce a simțit, e un om minunat și sper din tot sufletul că va reveni pe teren la echipa națională”, a mai spus tânărul mijlocaș.