• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

UPDATE 18:34 Costel Pantilimon este noul jucător al lui Watford, una dintre revelaţiile din Premier League. Nou promovata l-a convins pe român să semneze un contract valabil pentru următorii 3 ani şi jumătate, anunţă presa engleză. Suma transferului nu a fost făcută publică.

Informaţia a fost confirmată de Watford, ocupanta locului 12 în Premier League. Quique Sánchez Flores a vrut să aibă un concurent serios pentru Gomes, în condiţiile în care fostul stelist Arlauskis nu a confirmat.

Pentru Waford urmează o perioadă extrem de aglomerată, cu partide atât în campionat, cât şi în FA Cup, cu Nottingham Forest. Panti poate debuta încă din acest weekend, când pe Vicarage Road Stadium vine codaşa Newcastle.

Înainte de a veni la Sunderland, Pantilimon a petrecut trei ani la Manchester City, pentru care a jucat 29 de meciuri, după un transfer de 3 milioane de lire sterline de la Politehnica Timişoara. 

45 de meciuri a apărat Pantilimon pentru Sunderland în Premier League. Presa engleză vorbea despre un anumit bonus pe care românul l-ar primi dacă atinge 50 de partide în tricoul "pisicilor negre"


Ştirea iniţială: luni 18 ianuarie, ora 23:56

Costel Pantilimon este tot mai aproape de un transfer. Tras pe "linie moartă" de "Big" Sam Allardyce, goalkeeper-ul român este între Watford şi Espanyol.

Al doilea portar din Premier League ca număr de parade în actualul sezon până în decembrie (după Butland, de la Stoke), cel poreclit "Gulliver" trece printr-o perioadă critică la Sunderland, formaţie care probabil va retrograda. Tehnicianul nu l-a mai inclus nici măcar în lot la ultimele meciuri, nemulţumit de faptul că românul i-a contestat decizia de a nu îl titulariza, dar şi ca urmare a faptului că a înţeles că sportivul nostru şi-ar dori un transfer (lucru recunoscut de antrenor într-o conferinţă de presă).

Iar şansele să părăsească "pisicile negre" în această iarnă sunt foarte mari, de serviciile sale interesându-se mai multe cluburi. Cel mai aproape să îi obţină semnătura ar fi, potrivit sunderlandecho.com, Espanyol, formaţia lui Gâlcă. Tehnicianul român are nevoie de un goalkeeper care să îi dea siguranţă echipei pentru a-şi realiza obiectivul - salvarea de la retrogradare - şi ar fi primit deja acceptul şefilor pentru a demara negocierile.

Doar că ibericii au concurenţă serioasă, Watford dorindu-l la rândul ei. Informaţia a fost oferită de o sursă mai credibilă, Sky Sports. Din punct de vedere financiar nou promovata în Premier League are o forţă superioară, iar Pantilimon s-ar adapta mult mai uşor, evoluând de ani buni în Anglia. Totuşi, echipa lui Quique Sánchez Flores (la care e legitimat şi Arlauskis) are în Gomes (34 de ani) un portar extrem de în formă. Pantilimon va avea concurenţă serioasă şi nu va avea garantat postul de titular, lucru care l-ar putea determina să refuze oferta britanicilor.