• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Costel Pantilimon se află într-un punct critic al carierei. Englezii au făcut o analiză a decăderii celui poreclit "Gulliver" şi sunt convinşi alegerea de a se transfera la Watford a fost o mare gafă.

Supărat că Sam Allardyce nu îl mai vede titular indiscutabil (după ce, în debutul sezonului trecut, îi luase faţa lui Mannone), internaţionalul român a ales provocarea numită Watford, convins că îl poate scoate dintre buturi pe bătrânul Gomes.

Nu a fost cazul, Panti prinzând prima echipă doar în partidele din cupe. Englezii au analizat parcursul din ultimul an al românului şi au tras două concluzii: fostul goalkeeper al lui City a greşit enorm plecând de la Suderland. A doua e legată de oportunitatea creată de plecarea sa: tânărul Pickford, abia al treilea portar din lot în urmă cu un an, a crescut enorm. Acesta a profitat de accidentarea lui Mannone, iar acum e considerat titular indiscutabil, fiind convocat şi la echipa de tineret a Angliei.

"Gigantul portar român suferă o cădere necontrolată în carieră. El este un simplu spectator acum, la un an distanţă de când era titularul indiscutabil al lui Sunderland, în timp ce Pickford, al treilea portar pentru "pisicile negre" la acel moment are parte de cea mai bună perioadă a carierei. Românul s-a transferat înainte de Crăciun, anul trecut, la Watford, conştient că nu va mai fi titular în faţa lui Mannone. Dar lucrurile s-au deteriorat şi mai mult între timp: dacă la Sunderland era apreciat şi i se ofereau oportunităţi, acum e rezerva eternă a lui Gomes. El a devenit efectiv doar "un portar de Cupă", FA Cup şi Cupa Ligii fiind singurele variante pentru a prinde un meci ca titular", notează chroniclelive.co.uk.

0 partide a bifat Pantilimon, în aproape un an, în campionat, pentru Watford. La Sunderland, românul prinsese 45 de partide ca titular.