• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Manchester City e un capitol închis pentru Alexis Sanchez, cel puţin până în vara lui 2018. Guardiola a decis să nu mai facă vreo ofertă pentru chilian în perioada de mercato din iarnă, urmând a-şi direcţiona bugetul spre defensivă.

Atacantul sud-american va intra de la 1 ianuarie 2018 în ultimele șase luni de contract, astfel că la vară poate pleca oriunde dorește liber de contract. După ce au conștientizat faptul că Sanchez nu mai vrea să continue la gruparea ”tunarilor”, șefii lui Arsenal au decis să ia în calcul vânzarea la City, formaţie care l-a curtat insistent şi în vară.

Doar că Guardiola s-a decis să nu plătească 30 de milioane de lire pentru un fotbalist pe care l-ar putea aduce gratis la finalul sezonului. Sane, Sterling şi Bernardo Silva au evoluat fantastic până acum în actuala stagiune, iar cu Aguero şi Gabriel Jesus vârfuri de lance, "cetăţenii" se bucură oricum de un atac stelar.

Potrivit Daily Mail, în aceste condiţii Pep va amâna aducerea lui Sanchez pentru 6 luni, urmând a folosi banii aferenţi transferului pentru întărirea defensivei. Stones şi Otamendi sunt singurele variante de top în zona centrală, în condiţiile în care căpitanul Kompany este din nou accidentat de peste două luni. În plus, Mendy va rata aproape sigur tot sezonul, iar Danilo nu este la nivelul dorit. Bertrand, de la Southampton, este o variantă pentru acel post, în viziunea tehnicianului de pe Etihad.

Managerul lui City, Pep Guardiola, este cel care l-a adus pe Alexis Sanchez la Barca, în 2011, de la Udinese. El îl vrea din nou sub comandă, dar cel mai probabil chilianul va ajunge în curtea "cetăţenilor" gratis, în iulie 2018.

42,5 milioane de euro a plătit Arsenal pentru transferul lui Alexis Sanchez de la Barcelona, din 2014.