• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Pep Guardiola şi Zlatan Ibrahimovic au încins atmosfera înainte de derby-ul oraşului Manchester, dintre United şi City. Relaţia dintre cei doi este una încordată din perioada în care sudezul a jucat la FC Barcelona, echipă pregătită pe atunci de actualul antrenor al "cetăţenilor".

Atacantul de 34 de ani a povestit în autobiografia sa, "I Am Zlatan" că Pep Guardiola l-a îndepărtat din echipă fără să-i explice motivele pentru care a luat această decizie. O problemă pe care Ibra nu o are cu actualul său antrenor de la Manchester United, Jose Mourinho.

"Mourinho e direct cu toată lumea. Nu este genul de antrenor care te vorbeşte pe la spate. Dacă nu eşti suficient de bun, îţi va spune că nu eşti suficient de bun.

Prefer să fie aşa, decât să lucrez cu cineva care nu-ţi spune nimic. Situaţia ta e aşa şi aşa, dar crezi că eşti bun, pentru că nu auzi nimic", a spus Ibrahimovic, într-un interviu pentru BBC.

Replica lui Guardiola nu a întârziat. Tehnicianul catalan susţine că mereu i-a explicat suedezului deciziile pe care le-a luat în privinţa sa.

"Ibrahimovic şi-a folosit cartea pentru a explica ceea ce crede, a avut câteva lucruri de spus. Am fost întotdeauna cât se poate de clar. Tot ce am vorbit cu el am vorbit faţă în faţă. Nu m-am folosit niciodată de presă pentru a-i explica ce voiam de la el pe teren", a precizat Pep.

În acelaşi timp, Guardiola a insistat că îl apreciază pe fotbalistul Ibrahimovic: "Am foarte mult respect pentru Zlatan şi pentru ceea ce a realizat în carieră. A avut un impact uriaş peste tot unde a fost şi are un talent uimitor".

Manchester United - Manchester City nu este doar un duel între Ibrahimovic şi Guardiola, ci şi reîntâlnirea dintre doi antrenori rivali. Pep şi Mourinho s-au confruntat de mai multe ori în ultimii ani, dar spaniolul este deschis să discute cu "The Special One" în faţa unui pahar de vin, la finalul meciului.

"Dacă mă va invita să fac asta, voi accepta. Am spus de multe ori că am foarte mult respect pentru el. Încerc mereu să învăţ de la colegii şi adversarii mei, inclusiv de la el. Rivalitatea dintre noi este mai mult în presă", a spus Guardiola.