• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Moussa Sissoko a fost protagonistul ultimei zile de mercato din Europa. Deşi se înţelesese cu Everton, mijlocaşul francez nu a mai răspuns la telefon şi a semnat, în ultimele minute ale perioadei de transferuri, cu Tottenham.

Retrogradat cu Newcastle, Sissoko a fost în vizorul unor echipe mari de pe Bătrânul Continent în această vară, Real Madrid şi Juventus manifestându-şi interesul. Totuşi, preţul foarte mare cerut de "coţofene" nu a fost pe placul granzilor, care au refuzat să plătească 30 de milioane de lire pentru un fotbalist din liga secundă engleză.

Mult mai generoase au fost, în cele din urmă, cluburile din Anglia, Everton dorind să îşi betoneze mijlocul cu banii primiţi de la City pentru Stones. După transferul lui Bolasie (Palace), "caramelele" au fost la câteva minute distanţă şi de aducerea lui Sissoko. Oficialii celor două cluburi se înţeleseseră pentru suma de 30 de milioane de lire, iar sportivul îşi dăduse acordul pentru mutare.

Pentru ca transferul să se perfecteze în timp util, Everton a improvizat imediat o cameră specială în care Sissoko să efectueze vizita medicală şi a trimis un avion privat care să îl transporte la Liverpool.

Doar că, la insistenţele lui Pochettino, Daniel Levy a intrat pe fir, anunţă telegraph, Tottenham egalând oferta lui Everton. Newcastle le-a transmis oficialilor lui Spurs că nu au nicio preferinţă legată de destinaţia fotbalistului, atâta timp cât ei primesc suma cerută, doar că jucătorul a acceptat deja să meargă la Everton.

Oficialii londonezilor au fost extrem de abili şi l-au sunat imediat pe jucător, momindu-l cu un salariu mai mare, dar şi cu perspectiva Champions League, competiţie în care Tottenham va evolua în această stagiune. Sissoko nu a stat pe gânduri şi a acceptat pe loc oferta, uitând de promisiunea făcută lui Everton.

Board-ul de pe Merseyside a încercat în zadar să dea de Sissoko, el nerăspunzând la telefon. În ultima oră de mercato, Tottenham (care făcuse şi dimineaţă o ofertă pentru mijlocaş, cifrată la 16 milioane de lire) l-a anunţat oficial.