• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Transferul lui Anthony Martial de la AS Monaco la Manchester United a fost una dintre cele mai discutate mutări ale verii trecute, în special datorită sumei de bani pe care englezii au plătit-o în schimbul atacantului de 20 de ani, sumă care poate ajunge până la 80 de milioane de euro.

În cele din urmă, presa franceză a aflat cât a plătit gruparea din Principat în schimbul unuia dintre cei mai talentaţi tineri jucători din Europa. Cotidianul Le Figaro a intrat în posesia contractului de transfer al lui Martial, iar acesta confirmă că jucătorul crescut la academia lui Olympique Lyon este cel mai scump fotbalist sub 20 de ani din istorie.

Astfel, transferul propriu-zis a costat 50 de milioane de euro, achitaţi în două tranşe - prima, la trei zile după înregistrarea jucătorului; a doua, până la 1 iulie 2016.

Alături de această sumă, Monaco mai poate primi alte 30 de milioane de euro - 10 milioane când Martial va ajunge la 25 de goluri marcate în campionat; 10 milioane după ce atacantul va bifa 25 de selecţii pentru "Les Bleus" (minimum 45 de minute jucate pe meci); 10 milioane dacă francezul va fi nominalizat la Balonul de Aur.

Toate prevederile sunt valabile pentru perioada în care martial va evolua pe Old Trafford.

contract martial

De asemenea, o altă clauză a contractului prevede ca Monaco să primească 50% din profitul unei vânzări ulterioare, singura condiţie fiind ca suma de transfer să fie cel puţin 60 de milioane de euro.

Prin cele 50 de milioane de euro plătite de United, Martial a devenit cel mai costisitor jucător de sub 20 de ani, depăşindu-i pe noii săi coechipieri Luke Shaw (38 de milioane) şi Wayne Rooney (37 de milioane).

Până în prezent, francezul a marcat 5 goluri în Premier League, în 17 prezenţe, 1 în Cupa Ligii şi 2 în Liga Campionilor.