• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Costel Pantilimon a semnat în această după-amiază cu Watford, ocupanta locului 12 în Premier League. Pe contul oficial de youtube al echipei de pe Vicarage Road a apărut în urmă cu puţine momente un interviu cu goalkeeper-ul român.

Tras pe "linie moartă" de Sam Allardyce la Sunderland, internaţionalul nostru s-a reorientat repede. Deşi englezii au scris despre un interes al lui Espanyol pentru el, Panti a preferat să rămână în Anglia, într-un campionat pe care îl cunoaşte şi unde toţi au cuvinte de apreciere la adresa lui.

"Este o plăcere pentru mine să semnez cu acest club. Era cea mai bună opţiune pentru mine. Este o echipă nou-promovată în Premier League şi cred că proiectul pe care îl are conducerea este ok. Este alegerea bună pentru mine.

Am aflat cu câteva zile în urmă de interesul lui Watford. M-am gândit că îmi place ce se întâmplă aici, îmi place conducerea, îmi place managerul şi îmi plac jucătorii", a spus Pantilimon, pentru ca apoi să vorbească despre concurenţa cu Gomes, portar cu evoluţii foarte bune în acest sezon: "Este un goalkeeper bun. Îl ştiu de la meciul direct cu Watford, este un tip de treabă. Voi lupta pentru locul de titular. E normal să existe o competiţie. Respect pe toată lumea şi voi încerca să ajut echipa".

În vârstă de 28 de ani, Pantilimon juca la Sunderland din vara anului 2014, el evoluând în 49 de meciuri în toate competiţiile. Portarul român a fost titular în prima parte a campionatului, dar apoi a ajuns a treia variantă pentru "pisicile negre", după englezul Jordan Pickford şi italianul Vito Mannone.

Costel Pantilimon a mai evoluat în cariera sa la Politehnica Timişoara şi Manchester City.

După disputarea a 22 de etape din Premier League, Watford se află pe locul 12 în clasament, cu 29 de puncte, în timp ce Sunderland este pe 19, cu 18 puncte.