• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, luni, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Alvaro Morata a făcut primele declarații după ce londonezii de la Chelsea au anunțat acordul pentru atacantul spaniol pe site-ul oficial al clubului și el și-a luat adio de la colegii de la Real Madrid. Cel care îl va înlocui pe Diego Costa la campioana Angliei a dezvăluit ce l-a făcut să aleagă Chelsea în locul lui Manchester United, cealaltă echipă care l-a dorit cu ardoare în această vară.

Morata (24 de ani) a dezvăluit că atuul lui Chelsea a fost antrenorul Antonio Conte, cel care a pariat pe el și la Juventus, dar a plecat înainte ca transferul său să se realizeze. Acum, atacantul spaniol a spus că se simte îndatorat față de italian, despre care spune că îl știe mai bine decât și-ar imagina el.

Vârful va semna pe 5 ani cu Chelsea, pentru un salariu anual de 9 milioane de euro.

"Mă duc la echipa manageriată de antrenorul care mi-a oferit cea mai multă încredere și asta e ceva extraordinar pentru mine. Sunt foarte fericit, mâine voi fi la Chelsea, un club care m-a dorit mereu. Nu sunt deloc dezamăgit, am câștigat 4 trofee aici (n.r. la Real Madrid), dar acum mă gândesc doar să îmbrac tricoul lui Chelsea. Vreau să mă maturizez. Dacă nu voiam asta, nu aș fi plecat. Aș vrea să-i mulțumesc lui Zidane și să îi urez succes pentru sezonul următor", a declarat Alvaro Morata, potrivit britanicilor de la Sky Sports.

"Sunt conștient de asta: a pariat pe mine la Juventus, dar a plecat înainte să ajung eu. Apoi, m-a dorit la Chelsea. Sunt sigur că mă știe mai bine decât îmi imaginez, asta e important. Mă simt îndatorat față de el, fiindcă e antrenorul care a avut cea mai mare încredere în mine, m-a dorit cel mai mult", a spus Morata și pentru The Guardian.

Pe Morata l-a vrut și Manchester United, dar Jose Mourinho s-a reorientat, ulterior, pentru pista Romelu Lukaku.

Morata (24 de ani) a fost vândut în 2014 de Real Madrid la Juventus, pentru 20 de milioane de euro, şi răscumpărat anul trecut, în schimbul a 30 de milioane de euro.

15 goluri în 26 de meciuri, dintre care numai 14 ca titular, a marcat campionatul trecut atacantul iberic.