• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Claudio Ranieri, care are un sezon excelent cu Leicester City, actualul lider din Premier League, ar putea fi protagonistul unei spectaculoase reveniri la Chelsea. Tehnicianul italian este unul dintre posibilii înlocuitori ai lui Guus Hiddink, la finalul sezonului, susţine The Telegraph.

Diego Simeone şi Massimiliano Allegri rămân principele ţinte ale lui Roman Abramovich, dar magnatul rus nu exclude posibilitatea ca actuala campioană a Angliei să rămână în afara cupelor europene în stagiunea viitoare sau chiar de a încheia actualul sezon în partea a doua a clasamentului. În aceste condiţii, notează sursa citată, patronul grupării de pe Stamford Bridge ar trebui să se reorienteze şi să apeleze la o soluţie mai puţin costisitoare.

Ranieri este o variantă foarte bună într-o astfel de situaţie. Antrenorul de 64 de ani i-a mai pregătit pe "albaştri" între 2000 şi 2004, iar rezultatele excepţionale reuşite în acest sezon cu Leicester îl recomandă pentru banca londonezilor.

Totuşi, italianul ar trebui să învingă concurenţa lui Mark Hughes, care are avantajul de a fi jucat în trecut la Chelsea şi care în prezent o antrenează pe Stoke City, şi Eddie Howe, tehnicianul de 38 de ani al nou-promovatei Bournemouth.

Dacă unul dintre Hughes şi Howe ar ajunge pe banca lui Chelsea, ar fi primul manager britanic al clubului din era Abramovic. Ultimul britanic care a antrenat pe Stamford Bridge a fost Glenn Hoddle, între 1993 şi 1996.