• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Jack Wilshere se va despărți mai mult ca sigur de Arsenal în această vară, după ce Arsene Wenger a renunțat să mai conteze pe el încă din sezonul trecut, atunci când mijlocașul ajuns la 25 de ani a fost împrumutat la Bournemouth.

Una dintre destinațiile posibile ale lui Wilshere ar putea fi acum Antalyaspor, acolo unde evoluează deja, de doi ani, Samuel Eto'o. Interesul turcilor a fost confirmat chiar de președintele clubului.

Ne-am interesat deja și suntem în discuții, dar Arsenal vrea foarte mult pentru Wilshere. Va fi însă dificil să renunțăm”, a anunțat Ali Safak Ozturk, președintele lui Antalyaspor, pentru Turkish Football.

Un alt motiv pentru care Arsenal vrea să-l vândă pe Wilshere îl reprezintă și faptul că acesta mai are un singur an de contract, iar clubul încearcă să obțină o sumă de bani în schimbul său. Cu toate acestea, ”tunarii” nu vor să-l lase să plece oricum, întrucât îl evaluează pe acesta la 20 de milioane de lire sterline (22,3 milioane de euro).

Arsenal a refuzat, de altfel, o ofertă de 6,5 milioane de lire sterline (7,3 milioane de euro) primită de la Sampdoria.

În ceea ce îi privește pe cei de la Antalyaspor, turcii au reușit să-i mai aducă în această vară pe Jeremy Menez de la Bordeaux și pe Sandro de la QPR, care a evoluat, în trecut, și la Tottenham.

Wilshere este cotat acum la 18 milioane de euro de transfermarkt.de, după ce, în 2013, el valora, conform respectivului site, 33 de milioane de euro.

29 de meciuri a jucat Wilshere, în sezonul precedent, în Premier League. Două dintre acestea au fost în tricoul lui Arsenal, în timp ce restul, pentru Bournemouth, după ce a fost împrumutat la echipa din sudul Angliei.

Înainte de a fi cedat temporar la formația antrenată de Eddie Howe, Wilshere a jucat destul de puțin, în precedentele două sezoane, pentru Arsenal, după ce a fost chinuit de accidentări. Din cauza problemelor medicale, el a ratat și finalul sezonului precedent.

Născut la Stevenage, pe 1 ianuarie 1992, Wilshere a ajuns la Arsenal la vârsta de nouă ani, iar debutul în Premier League și l-a făcut în 2008.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT