• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Chelsea nu are un start de sezon aşa cum şi-ar fi dorit suporterii, iar Abramovich şi Conte pregătesc deja strategia pentru perioada de mercato din iarnă. Cei doi vor să facă o adevărată revoluţie la nivelul lotului, conştienţi că mulţi dintre fotbalişti sunt blazaţi.

Trupa de pe Stamford Bridge a reuşit o victorie ieri, în etapa a 7-a din Premier League, 2-0 pe terenul lui Hull, însă înfrângerea fără drept de apel în faţa Arsenal, de etapa trecută, nu poate fi uitată (scor 3-0 pentru "tunari"). Chelsea este ultima în clasament dintre granzii Angliei (locul 7, cu doar 13 puncte după 7 etape), astfel că lucrurile trebuie să se schimbe.

Potrivit The Times, Abramovich are încredere maximă în Conte şi nu a luat niciun moment în calcul să se despartă de acesta. Cei doi au luat cina în fiecare dintre serile acestei săptămâni şi au pus la punct planul de reconstrucţie al echipei.

Astfel, începând din iarnă se va trece la o curăţenie în rândul jucătorilor care nu au dat randamentul scontat. Ca atare, Chelsea va renunţa, în viitorul apropiat la Branislav Ivanovic, Oscar, Cesc Fabregas şi, surprinzător, la Nemanja Matic, Gary Cahill. Primul a avut în vară ofertă de la Juve, dar la insistenţele lui Conte a rămas, în timp ce al doilea e văzut de mulţi fundaşul central al naţionalei pe termen lung.

S-a stabilit şi o listă de achiziţii impresionantă, cele mai multe urmând a fi făcute în vara viitoare. Totuşi, în iarnă se va face un nou asalt pentru Alvaro Morata, fotbalist pentru care, în urmă cu doar câteva luni, Chelsea a făcut o ofertă de aproximativ 60 de milioane de euro. La vremea respectivă Real a refuzat, însă Zidane nu i-a oferit prea multe şanse să fie titular, apelând constant la trio-ul BBC. Acum, englezii vor face o nouă ofertă, cifrată la minimum 70 de milioane de euro, iar şansele să se ajungă la un acord sunt maxime.

Totuşi, problemele mari ale lui Chelsea par a fi în altă parte decât în ofensivă. Diego Costa are un start de sezon perfect, însă celelalte compartimente nu funcţionează la randamentul maxim.